På Klockbacken har vi alltid producerat foder och strö, då det tidigare också fanns mjölkkor på gården. Numera är vallfodret helt inriktat på hästar vilket betyder att vallarna är rena gräsvallar och dom slås något senare för att få lagom proteinhalt för hästar.
Vi producerar både hö och hösilage som vi alltid analyserar.

Höet försöker vi alltid hantera så lite som möjligt innan vi pressar det för att få minsta möjliga bladspill. Vi pressar det också innan det är absolut torrt och torkar det klart med hjälp av våra hötorkar, även det för att få ett bladrikt hö.
Vi slår alltid vallen med hög stubb för att inte få någon jordinblandning vilket är särskilt viktigt när det gäller hösilage.

Fr.o.m. säsongen 2005 pressar vi allting i småbalar.
Tack vare en maskin som vi är först i Norden med kan vi nu erbjuda hösilage i en stor fyrkantsbal som består av 10 småbalar. Vilket gör att storbalen består av 10 lätthanterliga portioner på c:a 40 kg vardera.
Vi har även hösilage i småbal plastade en och en som också väger c:a 40 kg.

För Er som vill ha ett bra och lätthanterligt strö har vi halm i småbalar.

Vi pressar allt i fyrkantsbalar, vilka är mycket bättre att hantera och frakta än rundbalar och framförallt mycket lättare att ta ut foder från.

Havre och korn säljer vi helt eller krossat. Vi krossar säden först vid beställning vilket är att föredra.

Om Ni så önskar kan vi köra ut foder och strö med vår lastbil. Vi kan även lasta av storbalar och pallar med kranen på lastbilen.